Korssendijk 3

Reeuwijk

Verkocht

Omschrijving

Karakteristieke, vrijstaande woning gelegen op een unieke locatie midden in het Reeuwijkse plassengebied. Deze woning is uitstekend met de auto bereikbaar en is direct gelegen aan de rustige plas ‘Klein Elfhoeven’. Het perceel is ruim 779 m² groot en biedt ruimte aan de vrijstaande woning, een oprit met voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein, aanlegsteiger en een gastenverblijf. De ligging is uiterst fraai; aan de achterzijde aan het water en aan de voorzijde kijkt u over het water van de 'Elfhoeven'. Een unieke woning in het Reeuwijkse plassengebied!

Bijzonderheden:
- Woonhuis beschikt over 2 zeer royale slaapkamers (voorheen 3) en een 3e slaapkamer in het gastenverblijf.
- Woonoppervlakte ca. 139 m2 inclusief gastenverblijf (ca. 39 m2);
- Vrijstaande, karakteristieke woning gelegen op een prachtige locatie;
- Drijvende aanlegplaats

Karakteristieke, vrijstaande woning gelegen op een unieke locatie midden in het Reeuwijkse plassengebied. Deze woning is uitstekend met de auto bereikbaar en is direct gelegen aan de rustige plas ‘Klein Elfhoeven’. Het perceel is ruim 779 m² groot en biedt ruimte aan de vrijstaande woning, een oprit met voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein, aanlegsteiger en een gastenverblijf. De ligging is uiterst fraai; aan de achterzijde aan het water en aan de voorzijde kijkt u over het water van de ‘Elfhoeven’. Een unieke woning in het Reeuwijkse plassengebied!

Bijzonderheden:
– Woonhuis beschikt over 2 zeer royale slaapkamers (voorheen 3) en een 3e slaapkamer in het gastenverblijf.
– Woonoppervlakte ca. 139 m2 inclusief gastenverblijf (ca. 39 m2);
– Vrijstaande, karakteristieke woning gelegen op een prachtige locatie;
– Drijvende aanlegplaats voor een boot;
– De ruime tuin is een oase van rust en een weelde voor het oog;
– Veel privacy in de tuin door de uitstekende ligging;
– Riant gastenverblijf naast de woning en een tweede berging achter op het terrein;
– Een fraai uitzicht vanuit de woning over de plas;
– De houten balken van de kapconstructie zijn fraai in het zicht gehouden op de eerste verdieping;
– Dak en vloer zijn volledig geïsoleerd;
– Wanden begane grond en hoofdslaapkamer zijn afgewerkt met leem, heeft een vochtregulerend effect. 100% natuurlijke ingrediënten;
– Kelder 8 m² (hoogte 1.92) en bergvliering 12 m² met stahoogte;
– Royale bergruimte/fietsenberg aan gastenverblijf ca. 11 m² en een vrijstaande houten berging ca. 14 m²;
– Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein en een carport;
– De woning grenst aan diverse wandel,- en fietsroutes door ‘Het Groene Hart’;
– Diverse voorzieningen zoals scholen en winkels zijn nabij gelegen;
– Centraal gelegen in ‘Het Groene Hart’ waardoor de steden Den Haag, Rotterdam en Utrecht goed bereikbaar zijn.

Indeling:

Begane grond:
Entree, hal met meterkast (18 groepen/ 1 aardlekschakelaar), trapopgang naar de 1e verdieping, garderobe, volledig betegeld toilet met fonteintje. Via de glazen deur toegang tot de woonkamer.
Lichte woonkamer met inbouwkast, houten vloerdelen van Jatoba hout. De verwarming is weggewerkt in de wanden, een water gerichte serre met veel lage ramen waardoor er een fantastisch uitzicht is over de fraai aangelegde tuin en de plas Klein Elfhoeven.
Aan de voorzijde van de woning is de open keuken gelegen. De aan 2 zijden opgestelde keuken is handgemaakt en bestaat uit Esdoorn met Jatoba hout, afgewerkt met een granieten aanrechtblad. De keuken is voorzien van veel laden, opbergruimte, vaatwasmachine, anderhalve spoelbak, keramische 4-pits kookplaat, afzuigkap, oven, magnetron en koelkast. Via de deur in de keuken toegang tot de tuin.

Eerste verdieping:
Overloop, toegang tot twee slaapkamers en badkamer.
Eerste royale slaapkamer aan de voorzijde van de woning. Deze ruime kamer heeft een dakkapel en vlizo trap naar de bergvliering. De badkamer is naast slaapkamer één aan de voorzijde van de woning gesitueerd en voorzien van een ligbad, dubbele wastafels, toilet en mechanische ventilatie. Tweede royale slaapkamer is gelegen aan de achterzijde van de woning (voorheen 2 slaapkamers). In deze kamer is een een grote schuifwandenkast, dakkapel, en 2 charmante Franse balkons. Vanuit deze kamer is er een fantastisch uitzicht over de plas.

Bergvliering:
Royale bergvliering van maar liefst 12 m2 met stahoogte. De CV-opstelplaats (ecomline HR uit 2001) en de verdeling van de wandverwarming in de woonkamer zijn hier gesitueerd.

Gastenverblijf:
Royale entree welke tevens goed te gebruiken is als kantoorruimte. Trapopgang naar de 1e verdieping en toegang tot de badkamer. De badkamer is afgewerkt met een tegelvloer en is voorzien van een toilet, wastafelmeubel met spiegelkast en heerlijke tweepersoons infraroodsauna.
De wasruimte is alleen via buiten af bereikbaar, welke is voorzien van aansluiting voor de wasapparatuur en boiler met gootsteen.
De aangebouwde fietsenberging heeft een nette tegelvloer en is voorzien van elektra, werkbank en een gootsteen.

1e verdieping gastenverblijf:
Fraaie slaapkamer voorzien van een groot dakkapel met fantastisch uitzicht en toegang tot het platte dak.

Perceel:
Deze charmante woning is uiterst fraai gelegen aan de plas ‘Klein Elfhoeven’. Deze plas is zowel ‘natuurgebied’ als ‘stiltegebied’. Vanwege de status ‘natuurgebied’ mag er met motorboten, behalve door bewoners, niet worden gevaren buiten de betonning om van de plas ‘Groot-Elfhoeve’ naar de plas ‘Vrijhoef’ te varen. Het perceel biedt u veel privacy door de ligging in de ‘kom’ van de plas. Terwijl aan de voorzijde van de woning een aangename levendigheid heerst door de fietsers en wandelaars die dit kruispunt graag passeren. Aan de andere kant van de straat ligt het Goudse Hout waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen.

De fraai aangelegde en goed onderhouden tuin is rondom de woning gelegen. In de tuin treft u meerdere terrassen waar u van het prachtige uitzicht kunt genieten. Rondom, voor en zijkant afgesloten met fraaie hagen. De beplanting is met veel zorg aangebracht en altijd keurig onderhouden. U treft er fraaie bomen, grote leilinde, berkenboom, hagen en prachtig gras. De schoeiing langs de waterkant verkeerd in goede staat. Langs de waterkant verschillende vlonders. In de zomer kunt u heerlijk zwemmen in de plas. De oprit, welke parkeergelegenheid biedt aan meerdere auto’s waarvan één onder de carport. Naast de carport is een houten berging (ca. 14m²) welke is voorzien van elektra en een betonvloer. Aan de linkerzijde van de woning is een houten overkapping voor een smalle boot. Aan de achterzijde treft u nog vier fruitbomen. Nieuwsgierig geworden om deze heerlijke woning te komen bezichtigen bel ons voor een afspraak.

Eigen woning kopen? Neem uw eigen NVM-Makelaar mee!

++++++++++

Characteristic detached house situated in a unique location at the heart of Reeuwijkse lake district. This house is easily accessible by car and is situated directly on the quiet lake ‘Klein Elfhoeven’. The plot is over 779 m² and offers space for the detached house, a driveway with ample parking on site, a jetty and a guesthouse. The location is extremely beautiful, overlooking the water at the rear and ‘Elfhoeven’ from the front. A unique property in Reeuwijkse lake district!

Specifications:
– House with 2 very large bedrooms (formerly 3) and a 3rd bedroom in the guesthouse.
– Residential floor area approx. 139 m2 including the guesthouse (approx. 39 m2);
– Detached, characteristic house situated in a beautiful location;
– Pontoon mooring for a boat;
– The spacious garden is a tranquil, stunning oasis of calm;
– Lots of privacy in the garden due to the excellent location;
– Spacious guesthouse next to the house and a second shed at the back of the property;
– A beautiful view of the lake from the house;
– The second floor features beautiful exposed wooden beams of the roof structure;
– Roof and floor are fully insulated;
– Walls first floor and master bedroom are finished with clay, for a moisture regulating effect. 100% natural ingredients;
– Basement 8 m² (clearance 1.92m) and storage attic 12 m² with head clearance;
– Generous storage room/bicycle shed by the guesthouse approx. 11 m² and a detached wooden shed approx. 14 m²;
– Ample parking on site and a carport;
– The house is adjacent to various hiking, – and cycling routes through the ‘Green Heart’;
– Various amenities such as schools and stores are nearby;
– Centrally located in ‘The Green Heart’ so the cities of The Hague, Rotterdam and Utrecht are easily accessible.

Layout:

First floor:
Entrance hall with the meter cupboard (18 groups / 1 RCD), staircase to the 1st floor, coat area, fully tiled restroom. Glass door to the living room.
Bright living room with fitted cabinet, wooden Jatoba floorboards. The heating is concealed in the walls, a water-facing conservatory with many windows offer a fantastic view of the beautifully landscaped garden and lake Klein Elfhoeven.
At the front of the house is the open kitchen. The 2-sided kitchen is handmade and consists of maple with Jatoba wood, finished with a granite countertop. The kitchen has many drawers, ample storage space, dishwasher, one and a half bowl sink, ceramic 4 burner stove, range hood, oven, microwave and refrigerator. The door from the kitchen opens to the garden.

Second floor:
Landing, access to two bedrooms and bathroom.
First spacious bedroom at the front of the house. This spacious room has a dormer window and a loft ladder to the storage attic. The bathroom is next to bedroom one at the front of the house and is equipped with a bathtub, a double vanity, toilet and mechanical ventilation. Second spacious bedroom is located at the rear of the house (formerly 2 bedrooms). This room features a large wardrobe with sliding doors, a dormer, and 2 charming Juliette balconies. From this room there is a fantastic view over the lake.
Storage attic:
Spacious attic of 12 m2 with head clearance. The central heating unit (ecomline HR 2001) and the distribution unit for the living room wall heating are located here.

Guesthouse:
Spacious entrance, also ideal as an office. Stairs to the 1st floor and access to the bathroom. The bathroom is finished with a tiled floor and is fitted with a toilet, washbasin with mirror cabinet and a wonderful two person infrared sauna.
The laundry room is only accessible from the outside, and is equipped with connections for the laundry station and a boiler with a sink.
The attached bike shed has well-presented tiled flooring and is equipped with electricity, workbench and a sink.

1st floor guesthouse:
Beautiful bedroom featuring a large dormer window with fantastic views and access to the flat roof.

Plot:
This charming house is beautifully situated on lake ‘Klein Elfhoeven’. The lake is both a “nature reserve” and “quiet area”. Because of the status of “nature reserve” motorboats that do not belong to residents may not sail outside the buoyage to go from lake “Great Elfhoeve” to lake “Vrijhoef”. The plot offers ultimate privacy due to its location in the ‘bowl’ of the lake. While at the front of the house there is a pleasant liveliness by the cyclists and hikers who like to pass this intersection. On the other side of the street is the Goudse Hout where you can enjoy walking and cycling.

The beautifully landscaped and well-maintained garden wraps around the house. In the garden you will find several terraces where you can enjoy the beautiful view. The entire perimeter is closed off with beautiful hedges. The landscaping is beautiful and extremely well-tended, the garden features beautiful trees, large linden, a birch tree, hedges and a wonderful lawn. The shoring along the waterfront is in good condition. Along the waterfront are several decks. In the summer you can swim in the lake. The driveway offers parking for several cars including one under the carport. Next to the carport is a wooden shed (approx. 14m²) which is equipped with electricity and a concrete floor. On the left side of the house is a wooden roof for a small boat. At the rear there are four fruit trees. Curious to see this lovely home? Please call us for an appointment.

Buying a home? Bring your own NVM agent

Kenmerken

Bouwjaar:
1934
Ligging:
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Aan vaarwater, Landelijk gelegen
Woonoppervlakte:
139 m2
Perceeloppervlakte:
779 m2
Inhoud:
400 m3
Aantal kamers:
3
Aantal slaapkamers:
2
Status:
Verkocht
Kwaliteit:
Fraai aangelegd

Energieklasse:
C
Energie einddatum:
19 April 2032
Isolatie:
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbelglas
Verwarming:
CV ketel, Muurverwarming
Garage:
Carport
Warm water:
CV ketel
Tuin:
Tuin rondom
Schuur / Berging:
Aangebouwd hout
Voorzieningen:
Voorzien van verwarming, Voorzien van elektra, Voorzien van water
Parkeerfaciliteiten:
Op eigen terrein
Soort dak:
Zadeldak
Permanente bewoning:
Ja
Kwaliteit woning:
Goed
Kwaliteit tuin:
Goed
Huidig gebruik:
Woonruimte
Huidige bestemming:
Woonruimte
VVE periodieke bijdrage:
Nee
Aanvaarding:
In overleg
Bouwvorm:
Bestaande bouw
Gebouwgebonden buitenruimte:
0 m2
Perceeloppervlakte:
779 m2
Externe bergruimte:
25 m2
C.V.-Ketel:
HR
Hoofdtuin:
Tuin rondom
Voorzieningen:
Buitenzonwering, Schuifpui, Frans balkon
Vraagprijs:
€ 1.290.000,- k.k.
Soort object:
Woonhuis
Soort woning:
Villa
Type Woning:
Vrijstaande woning