Mijn favorieten

Taxaties

Hoe bepaalt uw woningwaarde uw maximale hypotheek? En wat komt er bij kijken?


Voor de financiering van uw nieuw aangekochte woning of bedrijfspand, een verbouwing, de WOZ-waarde of voor het oversluiten van uw hypotheek, hebt u een professioneel taxatierapport nodig. Zowel u als uw geldverstrekker heeft een deskundige en onafhankelijke waardebepaling nodig om op te kunnen voortbouwen.
 

Om uw woningwaarde te bepalen, kunnen we snel en vakkundig een taxatie voor u uitvoeren tegen een scherp tarief. We hanteren hierbij de richtlijnen van de NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut).

 

Bij de uitvoering van uw taxatie komt heel wat kijken. We controleren en beoordelen zaken die van invloed zijn op de waarde van uw woning, zoals:

  • De staat van onderhoud van uw woning of bedrijfspand
  • De inhoud en oppervlakte
  • We controleren kadastrale gegevens en gaan van de eigendomssituatie en eventuele rechten en plichten na, die zijn gekoppeld aan de woning en de grond (bijv. recht van overpad, erfpacht)
  • We controleren milieuaspecten, zoals bodemverontreiniging
  • Wij beoordelen bijzonderheden aan de woning, zoals ligging, omgeving en functionele indeling
  • We beoordelen de vraag en aanbodverhouding in de markt
  • We controleren het bestemmingsplan


Als taxateur leggen we onze bevindingen vast in een taxatierapport, aangevuld met een onderbouwing. We maken hierbij ook gebruik van de NVM-database waarbij we voldoende referentieobjecten hebben ter ondersteuning van onze onderbouwing.

Taxatie-instituut
Als extra zekerheid kunnen we uw taxatierapport laten controleren door een validatie-instituut. Bepaalde banken stellen zelfs een controle door een validatie-instituut verplicht. Zoals de meeste NVM-makelaar/taxateurs, werken wij samen met het validatie instituut NWWI, dat mede door de NVM is opgericht.

Bij taxaties voor woningfinanciering die door het NWWI worden gevalideerd, werken we met een modelrapport. Op deze manier ontvangen alle banken dezelfde informatie in het taxatierapport bij de aanvraag van een hypotheek.