Mijn favorieten

Waarom een aankoopmakelaar?

Je bent op zoek naar een droomwoning, maar het wil niet lukken.
Er zijn aardig wat woningen, maar steeds grijp je ernaast. Want in deze tijd is het vinden van je droomwoning soms een lastige opgave. Er zijn meerdere kapers op de kust.

Een aankoopmakelaar kan je helpen. Met een aankoopmakelaar weet je tot in detail wat je gaat kopen, waarom de woning bij je past en de informatie die nodig is om de woning te kunnen kopen. De verkoopmakelaar kan sneller schakelen met een aankoopmakelaar en hij weet ook dat de aankoopmakelaar diverse zaken zoals financiering etc. gecheckt heeft. Dit kan in je voordeel werken.
Wat zijn nog meer redenen om een aankoopmakelaar te kiezen?
  1. Een aankoopmakelaar kent niet alleen de beste plekjes van de stad, maar ook de ontwikkelingen in je buurt. Worden er volgend jaar bijvoorbeeld appartementen voor je deur gebouwd die je uitzicht nogal veranderen? De makelaar vertelt het je, de verkoper misschien niet.
  2. De makelaar weet vaak al welke huizen er op de markt komen, nog vóór ze op funda staan.
  3. Je wordt serieuzer genomen met een aankoopmakelaar. Sta je tussen twintig anderen bij een bezichtiging, maar heb jij als enige je makelaar mee? Dan maak je meer kans op het huis. Je makelaar weet immers precies wat hij moet zeggen en vragen.
  4. De makelaar weet exact wat jouw toekomstige droomhuis waard is, dus je biedt niet snel te hoog.
  5. Een makelaar kan snel schakelen, omdat hij precies weet wat jouw wensen en mogelijkheden zijn. Hij weet bijvoorbeeld al hoe het zit met je financiering. In de oververhitte huizenmarkt is dat heel fijn.

Hoe kies je de aankoopmakelaar?

  1. Handig is om te kijken of de makelaar actief is op social media. Zo weet je dat er aandacht wordt besteed aan de opdrachtgever en kun je zien of de stijl van de makelaar ligt in waar je naar op zoek bent.
  2. Is de makelaar transparant en krijg je antwoorden op al je vragen?
  3. Lees de reviews, beoordelingen van anderen kunnen net dat extra zetje geven.
  4. Op het Funda account van de makelaar kun je alle recente activiteiten vinden. Zoals transacties en actueel woningaanbod.
  5. Luister naar je intuitie. Is er een goed gevoel, een fijne klik? Dan ben je vermoedelijk aan het juiste adres.