Villapark Elfhoeven kavel 8 ong

Reeuwijk

Verkocht

Omschrijving

Zelden komt er in Reeuwijk zo’n mooie plek vrij. Gelegen aan de mooiste en meest levendige plas, met een perfecte zonligging. Heerlijk wonen aan weids water in uw zelf ontworpen villa of bungalow. De plek heeft een bijzonder rijke historie en elke nieuwe invulling zal recht moeten doen aan dit verleden.

Bijzonderheden:
- zelf te ontwerpen villa of bungalow;
- perfecte zonligging;
- gelegen aan de Elfhoevenplas met eigen ligplaats voor een boot;
- prachtig uitzicht;
- grote tuin rondom;
- parkeerplaatsen op eigen terrein;
- gelegen aan een weg met uitsluitend bestemmingsverkeer;
- alle voorzieningen zoals winkels en sportvoorzieningen zijn in de directe omgeving gelegen;
- vanuit Reeuwijk zijn de 3 grote steden zoals Rotterdam, Den Haag en Utrecht goed

Zelden komt er in Reeuwijk zo’n mooie plek vrij. Gelegen aan de mooiste en meest levendige plas, met een perfecte zonligging. Heerlijk wonen aan weids water in uw zelf ontworpen villa of bungalow. De plek heeft een bijzonder rijke historie en elke nieuwe invulling zal recht moeten doen aan dit verleden.

Bijzonderheden:
– zelf te ontwerpen villa of bungalow;
– perfecte zonligging;
– gelegen aan de Elfhoevenplas met eigen ligplaats voor een boot;
– prachtig uitzicht;
– grote tuin rondom;
– parkeerplaatsen op eigen terrein;
– gelegen aan een weg met uitsluitend bestemmingsverkeer;
– alle voorzieningen zoals winkels en sportvoorzieningen zijn in de directe omgeving gelegen;
– vanuit Reeuwijk zijn de 3 grote steden zoals Rotterdam, Den Haag en Utrecht goed te bereiken.

Artist Impressions:
Voor deze artist impressions beelden is er gewerkt met een begroting van ca. 1 miljoen euro voor interieur en exterieur.
De vraagprijs van het kavel is exclusief deze getoonde verbouwing.

De grootste recreatieplas van Reeuwijk, waar surfers en zeilers dagelijks een nieuwe choreografie opvoeren van bollende zeilen en glinsterende golven. Elk seizoen en zelfs elk uur biedt de plas een andere aanblik. Kabbelend of ruig. Zinnenprikkelende reflecties van de zon of peilloos donker. De kleur van het water is telkens anders. Niet alleen de watersporters zorgen voor een aantrekkelijk schouwspel. Watervogels duiken op en onder. Libellen tonen hun doorzichtige kleurenpracht. Het is een plas waar elke dag het leven wordt gevierd. De acht kavels zitten stuk voor stuk op de eerste rang. En je pakt net zo makkelijk zelf de boot om er op uit te gaan. Een vaarverbinding naar de plassen is in Reeuwijk erg gewild. Hier heb je het niet nodig. Je bent er al.

Zon en water, dan denk je aan vakantie en er op uit. En bovenal… genieten. Zon en water, en toch thuis, dat is wonen aan de mooiste oever van Elfhoeven. Met de perfecte zonligging heeft u altijd de ideale combinatie van zon en uitzicht op het water. De royale kavels bieden genoeg mogelijkheden voor een heerlijke oase. Met uiteraard een privé ligplaats voor uw boot. De kavels liggen aan het eind van de Notaris d’Aumerielaan. Hier komt uitsluitend bestemmingsverkeer. Zo heeft u een fijn privé domein en woont u tegelijkertijd dichtbij alle voorzieningen en het leven in Reeuwijk. ‘s Morgens wakker worden terwijl de zon al langs de gordijnen kiert. En als de gordijnen helemaal open gaan, openbaart zich het mooiste uitzicht van Reeuwijk.

Stukje geschiedenis:
Elfhoeven was in de vorige eeuw een beroemde locatie. Er was een jachthaven en een hotel met een luxe restaurant. Maar ook een zwembad en een kegelbaan. Er was altijd wat te beleven en veel oudere Reeuwijkers hebben er mooie herinneringen aan. In 1968 werd Elfhoeven zelfs vereerd met een bezoek van Koningin Juliana. Helaas is niet lang daarna het verval begonnen. En uiteindelijk verworden tot een braakliggend terrein. Nu wachten de Reeuwijkers al meer dan dertig jaar op nieuw leven voor deze unieke locatie aan een van de mooiste plassen van Reeuwijk.
BUITENKANS
De geschiedenis bewijst dat het niet eenvoudig is om een nieuwe invulling te geven aan deze historisch en landschappelijk zo bijzondere plek. In de loop der jaren heeft de gemeente de lat telkens hoger gelegd. De landschappelijke kwaliteit is meer en meer centraal komen te staan. Zo heeft de ontwikkeling van de locatie erg lang geduurd en is het plan steeds mooier geworden. Daarmee is het een buitenkans voor wie nu aan deze plas een eigen droomvilla of -bungalow wil bouwen.

De buitenruimte: WONEN AAN DE OEVER
Bij de inrichting van het kavel is het belangrijk om te bedenken dat de tuin deel uitmaakt van de oevers rond de Elfhoeven. Deze oevers hebben een grote landschappelijke waarde. De ambitie is om de kavels zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de rest van de groene oevers rond de plas. De nieuw te bouwen villa’s zijn gericht op het water. Het is belangrijk dat ze niet te dicht bij het water komen te staan. Dat heeft als voordeel dat u een grote tuin aan het water heeft en het groene aanzicht van de oever intact blijft.
GROENE OEVERS EN INSTEEKHAVEN
De kavels worden opgeleverd inclusief een natuurvriendelijke groene oever en een aanlegplaat voor de boot. De oevers worden beplant met lisdodde, kattestaart en gele lis. Deze streekeigen soorten geven de oever in de zomer en de winter een natuurlijk aanzicht. Een paalbeschoeiing van duurzame Europese houtsoorten beschermt de groene oevers tegen de golven. De aanlegplaats met steiger wordt in een steekhaven gerealiseerd. De boot ligt zo in de luwte en wordt bovendien afgeschermd door het groen van de oevers.
GEBIEDSEIGEN BOMEN EN HEESTERS
Het groene aanzicht wordt sterk bepaald door de bomen en heesters. Naast de boomsoorten die u wellicht zelf al in gedachten heeft, is het voor een goede landschappelijke inpassing van het gebied goed als ook één of twee verschillende gebiedseigen bomen worden geplant, zoals de els, veldesdoorn of es. Uiteraard hebben ze hoge stammen zodat u er onderdoor kunt kijken om niks van het uitzicht te missen. Zowel ecologisch (voor de vlinders, vogels en bijen) als voor de sierwaarde zijn de heesters van belang. Net als de plas hebben ze ieder jaargetijde een andere vorm en kleur. Denk aan de vlier, de hazelaar, het krentenboompje en de sneeuwbes. Voor de erfafscheiding wordt de beukhaag geadviseerd. Voor de privacy mag de haag ter hoogte van de woningen 1.8 meter hoog zijn. Het hele jaar door zijn ze gevuld met blad in verschillende seizoenskleuren. Ook de parkeerplaatsen op eigen terrein kunnen zo aan het zicht worden onttrokken.

Architectuur: eigenheid is een pre.
Wie zelf een huis bouwt, wil zichzelf er in herkennen. Het wordt een deel van je identiteit. En omdat iedereen anders is, wil je dat ook in je nieuwe villa of bungalow zien. In Elfhoeven is dat juist een pre. Alles is er op gericht om de nieuw te bouwen woningen op te laten gaan in het karakteristieke landschap rond de plas. De bebouwing rond Elfhoeven kent juist een grote variatie in stijl en grootte. Dat geldt dus ook voor de nieuwe villa’s en bungalows. Uiteraard bent u wel gebonden aan het bestemmingsplan en welstand. Dei vier belangrijkste punten zijn:

– KWALITEIT
De vrijstaande woningen dienen rondom een hoge kwaliteit uit te stralen. Zowel in materiaal als ontwerp. Elke villa of bungalow draagt bij aan het hoogwaardige karakter van Elfhoeven. Daarbij zijn uiteenlopende bouwstijlen mogelijk, zoals ook in de omgeving terug is te zien.
– MATERIALEN EN KLEUREN
Gevels worden opgetrokken uit hoogwaardige en gebiedseigen materialen, zoals baksteen of een combinatie met natuurlijke duurzame materialen zoals houtwerk, zink-look en natuursteen. Schuine daken bestaan uit riet, keramische dakpannen in een terughoudende kleur; roodbruin of antraciet, of duurzame dakbeplating bijvoorbeeld zinklook of leien in een donkere antraciet tint. Voor de gevels geldt hetzelfde terughoudende kleurenpalet.
– ORIËNTATIE EN BOUWHOOGTE
De representatieve voorgevel is georiënteerd op het gezamenlijke entreegebied. Er kunnen één of twee woonlagen worden gerealiseerd met eventueel een kap. Bij toepassing van een kap is de hoofdrichting van deze kap oost-west. De maximale goothoogte is 3,5 meter en de maximale nokhoogte is 8 meter.
– DETAILLERING EN DAKOVERSTEK
De detaillering bepaalt in belangrijke mate de uitstraling van de villa’s of bungalows. De finesse zit zoals altijd in de details. Het streven is om alles zorgvuldig in het ontwerp mee te nemen. Zoals de stoep en de luifel bij de entree en de zonwering. Maar ook de goot en de hemelwaterafvoer. Uiteraard met de toepassing van duurzame materialen zoals zink. Kozijnen krijgen een diepe of uitstekende neg. De dakoverstek is minimaal 40 centimeter breed. Architect Ron van Leent, Gouda Architect Eigen Huis, Leiden.

Onbezorgd bouwen voor de toekomst:
Op het gebied van duurzaamheid gaan de ontwikkelingen in de bouw razendsnel. Dat betekent dat een nieuw huis per definitie zeer energiezuinig moet zijn. Elke woning die gebouwd wordt moet een Bijna-Energie-Neutraal-Gebouw (BENG) zijn. Het geeft zekerheid voor de toekomst en het is een investering die u snel terugverdient.
NIEUWE TECHNIEKEN
Net als de bij constructieve eisen worden ook de duurzaamheidseisen al vroeg in het ontwerpproces meegenomen. Denk aan de oriëntatie van de woning in verband met de zon en de wind. Ook een dakoverstek heeft een positieve invloed op de energieprestatie van de woning. In de nieuwe woning zullen ook veel (relatief) nieuwe technieken worden toegepast. Zoals de warmtepomp, vraaggestuurd ventileren en led-verlichting. Een aansluiting voor aardgas behoort definitief tot het verleden.
COMFORTABEL
Natuurlijk mag een zeer goede isolatie niet ontbreken. In combinatie met de moderne ventilatie en een warmte- en koelsysteem in de vloer, staat dit garant voor een zeer behaaglijk binnenklimaat, zowel in de zomer als de winter.

Uw eigen kavel kopen? Neem uw eigen NVM-Makelaar mee!

Kenmerken

Ligging:
Aan water, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Beschutte ligging, Open ligging, Aan vaarwater, Landelijk gelegen
Perceeloppervlakte:
891 m2
Inhoud:
0 m3
Status:
Verkocht

Garage:
Geen garage
Tuin:
Geen tuin
Permanente bewoning:
Ja
Huidig gebruik:
bouwgrond
Huidige bestemming:
bouwgrond
VVE periodieke bijdrage:
Nee
Aanvaarding:
In overleg
Bouwvorm:
Niet van toepassing
Perceeloppervlakte:
891 m2
Vraagprijs:
€ 1.315.000,- k.k.
Soort object:
Bouwgrond